Кламер БГ - Бизнес новини: Шантажът на Русия няма да мине, според председателя на Асоциацията на германските индустриалци

Шантажът на Русия няма да мине, според председателя на Асоциацията на германските индустриалци

Бизнес

|
Четв, 06 Март 2014г. 13:39ч.
Шантажът на Русия няма да мине, според председателя на Асоциацията на германските индустриалци

Председателят на Асоциацията на германските индустриалци Улрих Грило заяви, че тесните икономически връзки между Русия и Германия, както и зависимостта на Германия от руски нефт и газ не са повод "да се търпи всичко, което се случва".

Спазването на международното право не подлежи на преговори по принцип, коментира той пред "Франкфуртер Алгемайне цайтунг" по повод Кримската криза.

"Ние, германските индустриалци, сме длъжни да кажем открито и честно на руските приятели и партньори...Ние имаме резерви на нефт и газ, имаме и други източници на доставки. Според мен шантажът няма да мине", каза Улрих Грило.

Той изрази мнение, че трябва да се направи опит въпросът да бъде решен първо с диалог. "Не за да се защити икономиката, а защото при каквито и да е конфликти следва преди всичко да говорим един с друг. Ескалацията на конфликта няма да е в ничия полза, а от нея ще изгубят хората в Украйна", заяви Улрих Грило.

mediapool.bg