Кламер БГ - Бизнес новини: Отново тръгват влаковете между София и Солун

Отново тръгват влаковете между София и Солун

Бизнес

|
Пет, 09 Май 2014г. 14:48ч.
Отново тръгват влаковете между София и Солун

От събота – 10 май, се възстановява движението на пътническите влакове между София и Солун, които бяха спрени в началото на 2011 г. заради тежкото финансово състояние на гръцките железници.

Вече ежедневно между двата града ще пътуват две влакови композиции от два второкласни вагона – 1 български и 1 гръцки, съобщиха от БДЖ в петък. От София влакът ще заминава в 15:30 ч. и ще пристига в Солун в 22:22 ч. а от Солун ще тръгва в 06:55 ч. и ще пристига в София в 13:45 ч. В Солун този влак ще има връзка за и от Атина.

Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 120. Резервацията на места ще бъде задължителна. Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително. Цената на билета за пътуване в едната посока е 34.86 лв.

Желаещите да пътуват по маршрута София – Солун – София и обратно могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро. Офертата важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени – по 12 места за всеки влак.

Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 човека, както и притежатели на карта "Rail Plus”. Притежателите на карти "InterRail”, "Eurail” и "BalkanFlexipass” е необходимо да се снабдят само със запазени места. За студенти от университети в България и Гърция, притежаващи карта "ISIC”, са изготвени специални цени по офертата "City Star”.

Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.

За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на България, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София – Кулата – София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.

mediapool.bg