Кламер БГ - Бизнес новини: Кабинетът склонен да обсъди отделянето на Слънчев бряг от Несебър

Кабинетът склонен да обсъди отделянето на Слънчев бряг от Несебър

Бизнес

|
Пон, 07 Апр 2014г. 18:16ч.
Кабинетът склонен да обсъди отделянето на Слънчев бряг от Несебър

Правителството е склонно да обсъди отделянето на Слънчев бряг от Несебър. Това обаче ще стане след като получи официално искане за това. До момента такова не е постъпвало, това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в Ловеч, предаде БТА.

В Министерството на регионалното развитие няма внесено официално искане от собствениците на имоти в Слънчев бряг курортът да се отдели от община Несебър, каза Терзиева. Тя допълни, че ако бъде внесено, то ще се обсъди. "Ако това ще доведе до по-добро управление на самото населено място - защо не", каза още министърът на регионалното развитие.

Готовност да обсъди идеята изяви и министърът на икономиката Драгомир Стойнев през почивните дни.

В петък Съюзът на собствениците на хотели в Слънчев бряг реши да започне преговори с държавата за пълно отделяне на курорта Слънчев бряг от община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Това съобщи председателят на управителния съвет на съюза Елена Иванова. По думите й решението е взето на общо събрание на организацията, в която членуват 90 хотелиери.

Подобно искане отправят от години и от акционерното дружество Слънчев бряг, като идеята е курортните комплекси и специално изградените курортни селища да се обособят като отделни териториални единици с цел по-ефективната поддръжка и развитие на инфраструктурата.

Основните аргументи на хотелиерите са, че таксите, които община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат.

mediapool.bg