Кламер БГ - Бизнес новини: Еврокомисията одобри продължението на Околовръстното шосе

Еврокомисията одобри продължението на Околовръстното шосе

Бизнес

|
Пон, 17 Фев 2014г. 13:53ч.
Еврокомисията одобри продължението на Околовръстното шосе

Европейската комисия е одобрила продължението на Западната дъга на Околовръстното шосе на София от река Какач до Северната скоростна тангента. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при подписването на договорите за строителство и надзор за Северната скоростна тангента.

Търгът за отсечката от 5.5 км с цена 90 млн. лв. беше спечелен от обединение, начело с "Трейс груп холд" по времето на ГЕРБ. Правителството на Пламен Орешарски обаче отмени класирането, защото офертата на "Трейс" беше единствената, допусната до отварянето на ценовото предложение, въпреки участието на осем кандидати. "Трейс" обжалва решението на новото ръководство на пътната агенция, като Върховният административен съд все още не се е произнесъл с окончателно решение по жалбата, обясни Стефан Чайков, председател на управителния съвет на АПИ.

Строителството на обекта се финансира по оперативна програма "Транспорт" и забавянето на изграждането му го прави рисков за изпълнение. Причината е, че трябва да бъде завършен до края на 2015 г.

В момента "Трейс" строи друг участък от Западната дъга на Околовръстното на София – от магистрала "Люлин" до река Какач, който трябва да бъде завършен през лятото на 2014 г.

mediapool.bg