Кламер БГ - Бизнес новини: Абонатите на столичната "Топлофикация" ще дължат лихви само на изравнителните сметки

Абонатите на столичната "Топлофикация" ще дължат лихви само на изравнителните сметки

Бизнес

|
Вт, 04 Фев 2014г. 15:34ч.
Абонатите на столичната "Топлофикация" ще дължат лихви само на изравнителните сметки

Абонатите на "Топлофикация - София" вече ще плащат лихви върху изравнителните сметки за потребена енергия, а не върху прогнозните данни, както беше досега. Това е записано в новите общи условия, които вече са в сила, предаде във вторник БНР.

Срокът за плащане на фактурите ще бъде 30 дни от датата, на която са качени на интернет страницата на "Топлофикация - София", а не от издаването им.

На сайта всеки потребител ще може да следи за качеството на подаваната топлоенергия и ако тя не отговаря на установените стандарти, потребителят ще може да предявява претенции към "Топлофикация - София".

От енергийния регулатор отказаха да коментират искането на компанията EVN от понеделник токът да поскъпне с от 6 до 9 на сто от началото на юли. Председателят на ДКЕВР Боян Боев обясни:

"Всяко предложение, което пристигне в ДКЕВР, ние сме длъжни да го разгледаме. Дали ще го приемем, дали на база на това решение ще стигнем до увеличение, намаление или запазване, това е решение на самата комисия. В момента съм насрочил работна група, която да гледа заявлението".

mediapool.bg