Кламер БГ - Бизнес новини: H&M започва да продава дрехи втора употреба и в Лондон

H&M започва да продава дрехи втора употреба и в Лондон

Бизнес

|
Ср, 13 Септ 2023г. 13:58ч.
H&M започва да продава дрехи втора употреба и в Лондон

Модният бранд се включва в промяната на тенденциите за носенето на дрехи, сн. GettyImages

Модната верига "Ейч енд Ем" (H&M) планира да започне да продава дрехи и аксесоари втора употреба в основния си магазин в Лондон. Това ще стане от 5 октомври на фона на нарастващия натиск върху компаниите за бърза мода да намалят отпечатъка си върху околната среда, като насърчават повторната употреба и рециклирането на облекло, предаде Ройтерс, цитирана от БТА в сряда.

ЕС планира нови регулации за борба с проблема с текстилните отпадъци и "Ейч енд Ем" призна, че е "част от проблема", както и че са необходими промени в начина, по който модата се произвежда и потребява.

Колекцията дамско облекло "PRE-LOVED" в магазина на веригата на лондонската улица "Риджънт стрийт" ще включва дрехи и няколко други марки и дизайнери, както и на марки от групата на "Ейч енд Ем" като "Аркет" (Arket), "Коз" (Cos), "Монки" (Monki) и "Уикдей" (Weekday).

Това ще бъде вторият магазин на компанията, който ще предлага дрехи втора употреба, след този в Барселона, който отвори врати по-рано през годината. "Ейч енд Ем" предлага стоки втора употреба и онлайн в Швеция и Германия.

Колекцията есен-зима 2023 на предложенията втора ръка ще включват рокли и блузи с металически отблясъци и "модни плетива", като нови стоки ще се добавят всеки ден.

Облеклата ще бъдат набавени от "Фламингос винтидж кило" (Flamingos Vintage Kilo) - компания, която управлява магазини за винтидж дрехи втора употреба в Европа и САЩ, и ще бъдат на цени от 29,99 до 189 британски. лири, посочва "Ейч енд Ем".

Препродажбата на облекла втора употреба от потребител на потребител стана голям бизнес напоследък, като в тенденцията се включиха редица онлайн платформи и брандове.

"Зара" (Zara или "Сара" от испански) миналата седмица също пусна услуга за продажби втора ръка във Франция, след като изпробва услугата във Великобритания от ноември миналата година.

mediapool.bg