Кламер БГ - Бизнес новини: Компанията майка на SVB подаде молба за несъстоятелност

Компанията майка на SVB подаде молба за несъстоятелност

Бизнес

|
Пет, 17 Март 2023г. 16:11ч.
Компанията майка на SVB подаде молба за несъстоятелност

Компанията майка на SVB подаде молба за несъстоятелност

Компанията майка на Silicon Valley Bank (SVB) подаде в петък молба за обявяване в несъстоятелност, само седмица след като финансовата компания беше запорирана от регулаторните органи, а клиентите побързаха да изтеглят парите си.

Процедурата по несъстоятелност включва само SVB Financial Group, компанията майка на банката, която твърди, че според нея разполага с 2,2 млрд. долара ликвидност. Процедурата по несъстоятелност не включва SVB Capital, кредитна структура за рисков капитал. То не включва и SVB Securities, брокер-дилър под нейно собствено управление. Понастоящем Silicon Valley Bridge Bank, банката, създадена след федералното поглъщане, функционира самостоятелно и също не е част от производството.

“Процесът по Глава 11 ще позволи на SVB Financial Group да запази стойността си, докато оценява стратегическите алтернативи за ценните си бизнеси и активи, особено SVB Capital и SVB Securities", каза Уилям Костурос, главен директор по преструктурирането на SVB Financial Group.

"SVB Capital и SVB Securities продължават да работят и да обслужват клиенти, ръководени от своите дългогодишни и независими ръководни екипи.

“Финансовата група SVB ще продължи да работи в сътрудничество със Silicon Valley Bridge Bank”, продължи г-н Костурос. „Ангажирани сме с намирането на практически решения за максимизиране на възстановимата стойност за заинтересованите страни и на двете организации.“

mediapool.bg