Кламер БГ - Бизнес новини: Клиентите на НАП могат да сменят онлайн контактите си за връзка

Клиентите на НАП могат да сменят онлайн контактите си за връзка

Бизнес

|
Ср, 24 Ноем 2021г. 15:29ч.
Клиентите на НАП могат да сменят онлайн контактите си за връзка

Клиентите на НАП могат да сменят онлайн контактите си за връзка

Граждани и фирми ще могат да променят онлайн своите адреси и електронна поща за комуникация с Националната агенция по приходите (НАП). Това ще става през новата електронна услуга https://portal.nra.bg/ "Управление на достъпи и на контактна информация", през която с ПИК и електронен подпис могат да сменят тези данни. Така комуникацията между данъчната администрация и потребителите ще се улесни, намалявайки значително случаите на неактуална контактна информация, посочват от приходната агенция .

Електронният адрес за кореспонденция за получаване на съобщения от НАП е задължителен за лицата, регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност, и поради тази причина актуалният имейл трябва да е един, поясняват от НАП. При всяко актуализиране на имейл, системата изпраща линк на електронна поща, който изисква потвърждение преди промяната да влезе в сила. Смяната на телефон за контакт се извършва в 2 стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер, уточняват от ведомството.

То съветва потребителите да предоставят актуален имейл за кореспонденция, за да може комуникацията с приходната агенция да се извършва изцяло електронно, а не на хартия.

mediapool.bg