Кламер БГ - Бизнес новини: КЗК разреши на БТК да купи три свои конкурента

КЗК разреши на БТК да купи три свои конкурента

Бизнес

|
Пет, 23 Апр 2021г. 15:53ч.
КЗК разреши на БТК да купи три свои конкурента

Антимонополната комисия разреши на БТК да придобие конкурентни фирми, предлагащи интернет и телевизия в София - NET 1 и ComNet Sofia, а също и пловдивската "Цифрова Кабелна Телевизия" ООД, оперираща под марката "N3". Това става ясно от две решения на Комисията за защита на конкуренцията(КЗК), публикувани в регистъра на регулатора преди дни.

Сделката за придобиването NET1 и компанията от ново поколение със собствена оптична мрежа ComNet Sofia бе обявена от собственика на БТК - United Group, през февруари.

"Сделката е част от стратегията на компанията да предоставя пакетни услуги и да бъде предпочитан доставчик за осигуряването на всички телекомуникационни нужди на едно домакинство или бизнес. Клиентите могат да избират между разнообразни варианти за фиксирани услуги в комбинация с мобилни такива", посочиха тогава от БТК.

Net1 е сред водещите локални оператори на територията на София с 13-годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса и др.

КЗК е дала"зелена светлина" и за придобиването от БТК на пловдивската "Цифрова Кабелна Телевизия" ООД, оперираща под марката "N3", става още от справка в регистъра на регулатора. Тази сделка бе обявена на 24 февруари.

За N3 бе посочено, че е утвърден доставчик с дългогодишен опит в предлагането на цифрова телевизия и широколентов интернет достъп на територията на град Пловдив.

Услугите са базирани на прецизни технологии и отлично поддържана инфраструктура, включително оптична мрежа от последно поколение.

През януари "Юнайтед Груп" получи одобрението на Комисията за защита на конкуренцията да купи "Нова телевизия" и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски – "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Борба" и др.

mediapool.bg