Кламер БГ - Бизнес новини: Главболгарстрой разширява партньорската си мрежа отдвъд океана

Главболгарстрой разширява партньорската си мрежа отдвъд океана

Бизнес

|
Вт, 09 Май 2023г. 16:17ч.
Главболгарстрой разширява партньорската си мрежа отдвъд океана

Офикът на ГБС във Вашингтон е в престижната сграда на The Willard Business Center, сн.

Българската строителната компания "Главболгарстрой" (ГБС) откри офис във Вашингтон в началото на април, който ще бъде ръководен от Денис Р. Дезиел – експерт с дългогодишен опит в държавната администрация и частния сектор. Това съобщиха от дружеството във вторник.

Сред причините за тази стъпка е увеличеният търговски обмен на ГБС с водещи производители на високо технологично оборудване в САЩ, както и сътрудничеството на компанията с международни асоциации и висши учебни заведения, сред които TCU - Ralph Lowe Institute, GFCC и др. Целта е по-задълбочено международно позициониране на строителната фирма след откриването на подобни офиси в Брюксел и Виена и засилване на партньорствата на групата в САЩ.

По препоръка на Международния консултативен съвет на ГБС, оглавяван от бившия еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген, американският офис на ГБС ще участва в в разговори и събития, касаещи инвестициите в инфраструктура, развитието на зелени идеи и иновативни строителни практики, стимулирането на екологично отговорни и ефективни процеси, регулаторнaта рамкa и възможностите за нови сътрудничества с водещи американски бизнес и професионални организации.

"Ръководителят на Представителството ни във Вашингтон ще има за основна задача да следи от близо възможностите за финансиране и изпълнение на иновативни и високотехнологични проекти в сферата на строителството и енергетиката, както и да дава предложения за потенциални инвестиции от страна на компанията в различни сектори на американската икономика", заявява в съобщението Калин Пешов, председател на управата на "Главболгарстрой Холдинг".

Пламена Ненкова, Калин Пешов и Денис Дезиел в САЩ, сн. "Главболгарстрой"

Той изразява увереността си, че стъпването на компанията в САЩ е много добра възможност за допълнителни партньорства и и това ще "отвори и нови врати за развитие на компанията".

"Главболгарстрой" е международно признат лидер в областта на енергийната и транспортна инфраструктура на Балканите, чието присъствие на пазара в САЩ ще спомогне за по-добро сътрудничество, иновации и успех. Идентифицирането и установяването на партньорства, които са от полза за всички, е отличителен белег на ГБС и очаквам с нетърпение да видя какво можем да постигнем заедно, докато вървим напред", заяви на свой ред Дезиел.

Междувременно ръководителят на представителството на ГБС в САЩ Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен директор с ресор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в ГБС са участвали в тазгодишното издание на "SelectUSA" Investment Summit. То събра в Нешънъл Харбър, Мериленд, водещи международни инвеститори, частни бизнеси, организации за икономическо развитие и експерти. Фокусът на срещата бе върху инвестициите в САЩ и работата по укрепване на местната икономика, предоставяйки възможности за глобално сътрудничество.

В рамките на проведените разговори на "SelectUSA" са били обсъдени възможности за последващо откриване на дъщерна компания на ГБС в Бостън, която да се фокусира върху иновативни и устойчиви решения, разработвани в партньорство с академичните среди. Последното е в продължение и на сътрудничеството на компанията с университета TCU в Тексас и по-конкретно с енергийния институт "Ralph Lowe".

Дезиел и Ненкова се включиха в тазгодишното издание на "SelectUSA" Investment Summit, сн. "Главболгарстрой"

В редица разговори с Представителя на Международния Консултативен Съвет на ГБС и Директор на енергийния институт в TCU д-р Анн Блънцер, са обсъдени именно възможностите за сътрудничество при внедряване на иновативни технологии (вкл. електролизатори за производство на зелен водород) и решения за съхранение на различни видове енергия, допълват от строителната компания.

"Откриването на представителство във Вашингтон и участието на "Главболгарстрой" в "SelectUSA" Investment Summit представлява важна стъпка за компанията. Ангажирани сме с това да разширим присъствието си в САЩ, за да предоставим на нашите клиенти възможно най-добри строителни решения, да работим за налагането на иновации на пазара и да разширяваме партньорската си мрежа", коментира Пламена Ненкова.

От ГБС декларират, че ще работят и за задълбочаване на отношенията си с организации за екологично строителство и представители на бизнеса, с цел оптимизиране на потенциала на своя над 54-годишен опит в строителството и изграждане на партньорства и сътрудничества, базирани на сходни корпоративни ценности.

mediapool.bg