Кламер БГ - Бизнес новини: Виенският икономически форум ще сътрудничи с Главболгарстрой за повече регионални проекти и чуждестранни инвестиции

Виенският икономически форум ще сътрудничи с Главболгарстрой за повече регионални проекти и чуждестранни инвестиции

Бизнес

|
Вт, 08 Авг 2023г. 15:07ч.
Виенският икономически форум ще сътрудничи с Главболгарстрой за повече регионални проекти и чуждестранни инвестиции

От ляво надясно: Калин Пешов, председател на Управителния съвет на Главболгарстрой Холдинг; посланик д-р Елена Кирчева – основател и генерален секретар на Виенския икономически форум; Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен директор

На проведена във Виена (Австрия) официална работна среща, представители на Главболгарстрой и Виенския икономически форум подписаха споразумение за сътрудничество, в рамките, на което международната организация ще създаде свое представителство в централата на Главболгарстрой в столицата. Офисът ще заработи до няколко календарни месеца, задълбочавайки дейността на организацията в страната спрямо общата им стратегия за насърчаване на регионалното икономическо сътрудничество.

"За нас е чест и отговорност да съдействаме за засилване присъствието на Виенския икономически форум в България. Ще работим активно по широк кръг теми от национално и регионално значение, които ще целят да създават устойчива среда и конкурентни условия за изпълнение на регионални проекти и за поощряване на инвестициите в страната" - каза Калин Пешов, Председател на Управителния съвет на Главболгарстрой, който е и член на Борда на директорите на Виенския икономически форум.

Партньорството на строителния холдинг с международната организация е резултат от усилията на Главболгарстрой за целенасочено за подобряване на бизнес средата в България, чрез увеличаване на преките чуждестранни инвестиции и стимулиране на академичните и индустриални сътрудничества. Целта на компанията е създаване и налагане на устойчиви, новаторски и зелени решения, които имат потенциал да докажат ефективното си приложение в различни сектори на икономиката в страната.

Павел Валодзка, представляващ ГБС в Австрия

Това е поредна стъпка на Главболгарстрой в тази посока, след като по-рано тази година открихме свое представителство във Виена. Павел Валодзка, представляващ Главболгарстрой в Австрия, вижда присъствието на строителния холдинг в търговския център на Европа от една страна като възможност за затвърждаване на ГБС като модерна и иновативна компания, а от друга – възможност за достигане до по-високи бизнес позиции.

Представителството на Главболгарстрой във Виена не просто работи за утвърждаване на вече съществуващите партньорства на компанията с бизнеси, доставчици и лидери в сектора, но дава възможност за създаване на академични сътрудничества, споделят от компанията и подчертават, че бизнес климатът в България зависи от поведението на големите компании и техния ангажимент към цялостното подобряване на средата.

Виенският икономически форум е международна неправителствена организация създадена през 2004 година. Тя е със специален консултативен статут към Икономическия и социален съвет на ООН, като от 2015-а насам форумът е включен и в регистъра за прозрачност на Европейския парламент и Европейската комисия. Организацията се стреми да стимулира и, опирайки се на проучвания, да идентифицира краткосрочни, средносрочни или дългосрочни проекти от общ интерес в региона и да насърчава тяхното изпълнение. Форумът има утвърдена позиция като европейска платформа, свързваща икономическите цели на публичния и частния сектори.

mediapool.bg