Кламер БГ - Бизнес новини: Четири проекта в информационните услуги ще инвестират над 6.5 млн. лв.

Четири проекта в информационните услуги ще инвестират над 6.5 млн. лв.

Бизнес

|
Ср, 12 Фев 2014г. 15:14ч.
Четири проекта в информационните услуги ще инвестират над 6.5 млн. лв.

Четири проекта в сферата на информационните услуги ще инвестират над 6.5 млн. лв. и ще бъдат разкрити над 660 работни места. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Ана Янева.

"Експириънс България" поличи сертификат за първокласен инвеститор – клас "А" за проекта си "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и висококачествени решения".

Това е вторият инвестиционен проект, който получава този сертификат от началото на годината, като в процес на сертифициране са още 3 проекта в сектора на информационните услуги.

В българския клон на една от големите компании в областта на информационните услуги "Експириънс" работят 300 души, а с реализацията на новия проект ще бъдат наети още 150 висококвалифицирани специалисти. Това е положителна оценка за България, за бизнес климата, условията за инвестиране и професионалния опит на българските специалисти, посочи зам.-министър Янева.

"Експириън България" е успешен пример за високо технологична компания, развиваща и разширяваща дейността си у нас вече 10 години. Услугите, които предоставя са аналитични, консултантски и маркетингови и подпомагат бизнеса да взима по-добри управленски решения.

Тази година държавата ще даде 20 млн. лева за иновации. От началото на февруари стартира седмата сесия на Националния иновационен фонд.

mediapool.bg