Кламер БГ - Бизнес новини: Хотелиери в "Слънчев бряг" искат откритите заведения в курорта да работят до 23 часа

Хотелиери в "Слънчев бряг" искат откритите заведения в курорта да работят до 23 часа

Бизнес

|
Нед, 06 Апр 2014г. 13:04ч.
Хотелиери в "Слънчев бряг" искат откритите заведения в курорта да работят до 23 часа

Хотелиери в "Слънчев бряг" ще предложат на Общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23.00 часа. Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи. Това каза Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюза на собствениците"- Слънчев бряг, цитирана в неделя от БТА.

От Съюза настояват Община Несебър и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да се налагат строги санкции на нарушителите.

Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, каза началникът на Управление "Полиция"-Слънчев бряг Стайко Манев. Той заяви, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени. Хотелиерът Веселин Налбантов каза, че полицията и общината си прехвърлят отговорността едни на други и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите хотелиерите посочват и проблема с липсата на двулентов път от Летище-Бургас до курорта "Слънчев бряг", проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса.

mediapool.bg