Кламер БГ - Бизнес новини: Фишове за тото може да се пускат в 108 пощенски станции

Фишове за тото може да се пускат в 108 пощенски станции

Бизнес

|
Четв, 27 Фев 2014г. 15:07ч.
Фишове за тото може да се пускат в 108 пощенски станции

Фишове за тотото вече могат да се пускат в шест пощенски станции – в столичните квартали "Гео Милев", "Люлин", "Надежда", както и в градовете Ихтиман, Елин Пелин и Костенец. До този момент 108 пощенски станции са лицензирани да предоставят услуги на Българския спортен тотализатор и се очаква дейността в тях да започне в началото на март, съобщиха от Министерството на транспорта.

От днес е достъпна и услугата електронен фиш, която пести време, както на клиентите, така и на служителите на пощите, каза по време на церемонията зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров. Вместо да попълва талон на ръка, човек може да каже цифрите и да получи готов фиш с холограмен стикер, поясни той.

Фишовете ще се обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на "Български пощи". Освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лв.

За символичен старт на услугата, зам.-министрите на транспорта Георги Тодоров и на спорта Йордан Йовчев изтеглиха името на присъстващ на събитието представител на медия и му подариха тото-фиш. Късметът беше с журналиста Борислав Лазаров от БТВ, който веднага попълни комбинация от цифри за предстоящото теглене на тираж, е посочено в съобщението на транспортното министерство.

mediapool.bg