Кламер БГ - Бизнес новини: Фейсбук отчита огромен ръст на посещенията заради карантината

Фейсбук отчита огромен ръст на посещенията заради карантината

Бизнес

|
Ср, 25 Март 2020г. 08:57ч.
Фейсбук отчита огромен ръст на посещенията заради карантината

Фейсбук отчита огромно увеличение на посещаемостта в своите платформи в страните, където населението е подложено на сериозни социални ограничения. В Италия, където са в сила най-тежките рестрикции, компанията отбеляза най-голям ръст. Груповите чатове са се увеличили с над 1000% за последния месец.

Общият трафик на съобщенията в платформите на Фейсбук се е увеличил средно с 50% в най-силно засегнатите от коронавируса страни. Фейсбук притежава “Инстаграм“ и популярното приложение за съобщения “Уатсап“ (WhatsApp).

Въпреки това компанията обяви, че голямата посещаемост няма да я предпази от очакваните спадове в дигиталната реклама.

“Ние не печелим много от услугите, където наблюдаваме засилена ангажираност на потребителите“, съобщава Фейсбук.

В Италия, наред с огромното увеличение на прекараното време в групови разговори между трима и повече потребители, се наблюдава 70% увеличение на времето, прекарано в приложенията, притежавани от Фейсбук.

"Поддържането на стабилна връзка по време на тези пикове в използването на платформите е предизвикателство, защото повечето от нашите служители работят от домовете си“, коментират в общо съобщение Алекс Шулц (вицепрезидент по аналитичната дейност) и Джей Парих (вицепрезидент по инженерната част).

mediapool.bg