Кламер БГ - Бизнес новини: "Уестингхаус" разширява бизнеса си у нас

"Уестингхаус" разширява бизнеса си у нас

Бизнес

|
Четв, 13 Фев 2014г. 20:22ч.
"Уестингхаус" разширява бизнеса си у нас

Американската компания "Уестигнхаус" ( Westinghouse Electric Company) разширява офиса си в София в отговор на новите бизнес възможности и проекти в областта на ядрената енергетика в България, съобщиха от дружеството в четвъртък. В новия офис ще бъде базиран и Европейският център за компетенции за проектиране на системи за управление в ядрената енергетика. Той ще работи и осигурява инженерна подкрепа при реализацията на ключови проекти в Европа за модернизация на системи за управление и при реализацията на проекти за изграждане на нови ядрени мощности.

Разширяването на присъствието на компанията в България е подготовка за бъдещото развитие на проекта за изграждане на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй" с реактор AP1000.

Разширяването на дейността на "Уестингхаус" у нас ще позволи български ядрени специалисти да работят и по проекти на компанията в рамките на Европейския съюз. Базирането на Европейския център за компетенции в София е резултат от оценката на компанията за високото ниво на професионализъм на българските ядрени специалисти и местните инженерингови фирми, имащи доказани технически познания и опит в областта на ядрената енергетика. Подборът на професионални кадри е един от съществените фактори при разработването на нови енергийни проекти в Европа.

"Центърът за компетенции в София е важна част от нашата стратегия за осигуряване на бързо и ефективно помощ и съдействие за клиентите и партньорите ни в Европа“, каза Хавиер Гонзалес, вицепрезидент и управляващ директор на компанията за Южна Европа.

mediapool.bg