Кламер БГ - Бизнес новини: Търговци блокираха жп гарата в Пловдив заради затварянето на магазините

Търговци блокираха жп гарата в Пловдив заради затварянето на магазините

Бизнес

|
Пет, 18 Апр 2014г. 15:15ч.
Търговци блокираха жп гарата в Пловдив заради затварянето на магазините

Търговци блокираха за кратко подлеза на Централна гара в Пловдив в знак на протест срещу затварянето на магазините в него от страна на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Това е началото на евентуално гражданско неподчинение, което ще наложим, ако железопътната компания не промени решението си, каза синдикалният лидер на търговците Петър Гаджев, цитиран от БТА. По думите му блокадата се извършва с подкрепата на КТ "Подкрепа", където членуват повечето от магазинерите.

Протестът започна, след като НКЖИ постави заграждания и с това ограничи драстично достъпът на граждани до магазините като в същото време не се извършва обявеният ремонт, коментира Гаджев.

По думите му търговците са платили наема си за април на стария концесионер, от когото нямат предизвестие за прекратяване на договорите и срока, за който те ще останат затворени.

Според Гаджев затварянето на подлеза точно за празниците е умишлено, тъй като с това ще се "ударят" търговците, които са заредили повече стоки за тези дни и очакваха добър оборот.

За ситуацията са сезирани прокуратурата и другите компетентни органи.

След празниците търговците ще предприемат по-сериозни протестни мерки, което включва и блокиране на подлеза, който е единственият достъп до пероните на гарата, каза Гаджев. По думите му всяко протестно действие ще бъде координирано с експертите на КТ "Подкрепа".

mediapool.bg