Кламер БГ - Бизнес новини: Три телекома се обединяват за ускорено развитие на мобилните плащания

Три телекома се обединяват за ускорено развитие на мобилните плащания

Бизнес

|
Вт, 25 Фев 2014г. 11:57ч.
Три телекома се обединяват за ускорено развитие на мобилните плащания

Върху нова платформа за ускоряване на развитието на мобилните плащания в Германия ще работят телекомуникационните компании "Дойче Телеком" (Deutsche Telekom), "Телефоника Дойчланд" (Telefónica Deutschland) и "Водафон" (Vodafone) заедно с компанията за картови разплащания "МастърКард" (MasterCard). Партньорството им бе обявено във вторник по време на Световния мобилен конгрес, който традиционно се провежда в Барселона.

Трите телекома държат 80 процента от пазара на мобилни услуги в Германия и идеята е те са имат обща платформа за мобилните плащания, което ще ускори извършването им, тъй като банките издатели на картите ще се свързват с интегрираната платформа, вместо с отделните такива на мобилните оператори.

"Намалявайки разходите на банките за интеграция, както и тяхното време да предложат продукти си на пазара, ние сме убедени, че ще имаме модел в Германия, който би работил в цяла Европа“, коментира Стефано Парис, директор "Потребителски услуги“ във "Водафон". "Не спираме да напредваме по пътя, който ще направи мобилните плащания обичаен метод за всички", допълва Петер Веско, старши вицепрезидент "Бизнес плащания“ в"Дойче телеком".

Според Михаел Куц, вицепрезидент "Дигитални партньорства“ в "Телефоника" новото партньорство "ще доведе до по-голяма ефективност и прозрачност сред различните играчи на пазара.“

"Събирайки на едно място най-доброто от банковите и мобилни технологии, ние правим мобилните плащания достъпни за всички мрежи, точно както са текстовите съобщения днес“, коментира от своя страна Павел Рихлински, президент на "МастърКард" за Германия и Швейцария.

mediapool.bg