Кламер БГ - Бизнес новини: Татяна Ангелова е новият зам.-изпълнителен директор на фонд "Земеделие"

Татяна Ангелова е новият зам.-изпълнителен директор на фонд "Земеделие"

Бизнес

|
Пон, 10 Март 2014г. 19:20ч.
Татяна Ангелова е новият зам.-изпълнителен директор на фонд "Земеделие"

Татяна Ангелова е назначена за заместник-изпълнителен директор с ресор "Държавни помощи" и програма САПАРД на фонд "Земеделие", съобщиха от финансовата институция. Това е станало с решение на Управителния съвет на фонда днес.

С нейното назначение са попълнени и четири места за заместници на шефа на фонда Мирослав Николов. Постът остана вакантен след като зам.-кметът на Сандански Младен Тимчев се отказа от него през ноември.

Татяна Ангелова е родена в Пловдив на 12 януари 1980 г. През 2001 г. завършва бакалавърска степен по "Тропично и субтропично земеделие" в Аграрния университет в Пловдив, а година по-късно се дипломира като магистър в специалност "Агрохранителни технологии и биотехнологии" в същия университет. Владее английски и руски език.

От 2002 г. е експерт в Областна дирекция на Държавен фонд "Земеделие" в Пловдив, а от 2003 г. е назначена за експерт в дирекция "Инвестиционно кредитиране" в Централното управление на фонда.

От април 2007 г. оглавява отдел "Краткосрочно кредитиране и субсидиране", където отговаря за организирането, координацията и контрола на цялостната дейност по предоставяне на средства по краткосрочните финансови линии /кредити и субсидии/ в ДФ "Земеделие" и за държавни помощи в областта на земеделието.

От началото на тази година Татяна Ангелова е директор на дирекция "Инвестиционни схеми за подпомагане" в ДФЗ-РА. Работата й е свързана с прилагането и изпълнението на схемите за държавни помощи и предоставяне на кредити за реализиране на инвестиции и създаване на дълготрайни активи в селското стопанство.

mediapool.bg