Кламер БГ - Бизнес новини: Строежът на обходния път на Враца оскъпен и изпълнен едва наполовина

Строежът на обходния път на Враца оскъпен и изпълнен едва наполовина

Бизнес

|
Вт, 08 Апр 2014г. 17:41ч.
Строежът на обходния път на Враца оскъпен и изпълнен едва наполовина

Строежът на обходния път на Враца, който по план трябва да приключи в края на май 2014 г., е оскъпен и изпълнен едва наполовина. Това стана ясно във вторник при инспекция на зам.-министъра на транспорта Петър Киров на обекта, по който работи обединението “Обход Враца” между “Трейс Груп Холд” и “Пи Ес Ай”.

"Изпълнението на проекта е близо 54%, предстои започването на асфалтовите работи“, каза Киров. По думите му разчетите показват, че трябва да бъде свършена още много работа, но изпълнителят трябва да положи всички усилия за завършването на обекта в срок, до 31 май 2014 г.

Общата дължина на участъка е 6.8 км. Проектът включва изграждането на обходен път с три кръстовища, пътен възел, подлез, както и изграждането на железопътен прелез при пресичането с жп линия Видин – София.

Подписаният преди година договор бе за 14.6 млн. лв. с ДДС, сега от думите на Киров стана ясно, че строежът е оскъпен и вече надхвърля 17 млн. лв. От информацията на транспортното ведомство не се разбира защо е нараснала цената на обекта.

Киров обаче е цитиран за казва, че обходният път "ще допринесе за изваждане на пътния трафик от града, който нарасна след откриването на моста "Нова Европа“ при Видин – Калафат“.

Първият етап на обходния път на град Враца е завършен през 1986 г. – 1987 г. и е с дължина 8 км. Изпълняваният сега втори етап на проекта се финансира от оперативната програма "Транспорт“, припомня ведомството.

mediapool.bg