Кламер БГ - Бизнес новини: Столичното парно отчете 17% по-ниски сметки през декември

Столичното парно отчете 17% по-ниски сметки през декември

Бизнес

|
Ср, 29 Ян 2014г. 10:00ч.
Столичното парно отчете 17% по-ниски сметки през декември

Сметки за парно на столичани през отминалия декември са със средно 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, каза в сряда пред бТВ изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов.

По думите му те са до 150 лева, а данните, че сметките са по-малки, са безспорен факт и "няма как да вървим срещу цифрите".

Цветанов допълни, че през последния месец на миналата година има само 29 жалби, което 0,001% от общия обем клиенти.

Увери, че всяка жалба се проверява, тъй като в последните три години компанията инвестира в доверие. За да затвърди доверието, Цветанов си показа фиша от заплата пред камерите. Тя варира между 2600 и 3000 лева на месец. Той допълни, че разходите са всичките 2400 служители на дружеството са 9% от общия оборот на фирмата.

"Нямам от какво да се притеснявам. Знам, че това е за голяма част от пенсионерите е много, но моята отговорност е голяма - аз се подписвам под 650 милиона лева всяка година", каза той.

Цветанов допълни, че заплатите на предшествениците му са били двойни. По думите му компанията е била преструктурирана и оптимизирана, като са махнати две от основните направления, а ръководният персонал е намален наполовина.

mediapool.bg