Кламер БГ - Бизнес новини: Спира се движението по Лъвов мост и бул. "Мария Луиза" в столицата за 45 дни

Спира се движението по Лъвов мост и бул. "Мария Луиза" в столицата за 45 дни

Бизнес

|
Пет, 30 Май 2014г. 13:35ч.
Спира се движението по Лъвов мост и бул. "Мария Луиза" в столицата за 45 дни

Движението по Лъвов мост и по бул. "Мария Луиза" ще бъде спряно от 4 юни заради изграждането на новото кръстовище и на последния етап на тунела, съобщи в петък зам.-столичният кмет по транспорта Любомир Христов.

Срокът за изпълнение на този етап е 45 дни, след това движението ще бъде пуснато както в тунела, така и по локалните платна от страната на Централната гара. Част от трамваите ще се движат по ул. "Козлодуй" до обръщалото в "Орландовци", каза Христов. Той разясни, че колите ще се движат по бул. "Сливница" и по ул. "Козлодуй". Друга част от маршрутите на градския транспорт ще бъдат пренасочени към бул. "Христо Ботев".

Подробности за промените в движението има в сайта на Столичната община, на Центъра за градска мобилност, както и на спирките на градския транспорт, отбеляза заместник-кметът.

От 1 юни започва ремонтът на моста на бул. "Цариградско шосе" при разклона за летището над бул. "Александър Малинов". До 29 юни включително ще бъде затворено движението по северното платно на бул. "Цариградско шосе".

Автомобилите ще се движат двупосочно в южното платно на булеварда в участъка на моста. Ако метеорологичните условия ни забавят, ще удължим този период в рамките на необходимото, за да се гарантира максимално качествено изпълнение на строителните работи, каза Христов. Той посочи, че на този етап не се обмисля промяна на крайния срок, а именно в средата на септември да приключат ремонтните работи по двата моста и по централните платна на "Цариградско шосе", разположени между тях.

Завършването на ремонта на моста на Четвърти километър закъснява с две седмици заради обилните дъждовете, каза Христов. Той отбеляза, че фирмата изпълнител, проектантът и пътната агенция съвместно със специалисти от УАСГ са направили няколко проби за различните рецепти на асфалтова настилка, полимери, хидроизолация, грунд за бетона - всичко, което ще даде възможност да бъде вложен най-качественият материал.

mediapool.bg