Кламер БГ - Бизнес новини: Рокади в държавните ВиК дружества в Благоевград и Хасково

Рокади в държавните ВиК дружества в Благоевград и Хасково

Бизнес

|
Ср, 13 Окт 2021г. 19:42ч.
Рокади в държавните ВиК дружества в Благоевград и Хасково

Рокади в държавните ВиК дружества в Благоевград и Хасково

"Български ВиК Холдинг" съобщи, че е направил смени в ръководството на ВиК дружествата в Благоевград и Хасково, в които държавата е мажоритарен собственик.

Начело на ВиК Благоевград застава Мартин Петров до избиране на титуляр с конкурс.

Новият управител на ВиК Хасково е Росен Желязков. Смяната на шефа на хасковското дружество е изненадващо предвид факта, че само преди месец за управител на ВиК Хасково беше назначен икономистът Борис Бусаров, който се задържа на поста едва месец. През това време се случи тежка авария и жителите на Хасково останаха без вода. Наложи се съседни ВиК дружества да помагат за отстраняването на аварията.

Новите шефове на регионалните ВиК дружества този път са инженери от бранша и са минали през всички стъпала през йерархията, нещо което рядко се случва в последно време в сектора.

Мартин Петров ще управлява ВиК-Благоевград

Мартин Петров ще управлява ВиК Благоевград. Той сменя инж. Росица Димитрова, която ръководеше дружеството през последните 7 години.

Ръководството на държавния воден холдинг очаква от новия управител на ВиК-Благоевград да продължи добрите практики в управлението на дружеството и предоставянето на качествена услуга на населението, да разработи план за модернизация на съществуващата мрежа, да внедри иновативни технологии за намаляване на загубите на вода и внедряване на реални мерки за енергийна ефективност.

Мартин Петров е завършил "Компютърни системи и технологии" в Югозападен университет "Неофит Рилски". Той е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" в Благоевград.

Целият му професионален път до момента е свързан с ВиК-Благоевград. Мартин Петров работи от 12 години във водното дружество. Започва от най-ниското стъпало, с натрупването на знания и опит уменията му са оценени от различните ръководства и той постепенно се изкачва в кариерната стълбица.

От декември 2009 г. до януари 2016 г. е заемал длъжността водопроводчик, след това е бил заместник-технически ръководител (януари 2016 г. – май 2016 г.), от юни 2016 г. до януари 2018 г. е бил технически ръководител, а от януари 2018 г. до октомври 2021 г. – ръководител на Регионално поделение - Благоевград в структурата на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград.

Божидар Желязков поема управлението на ВиК-Хасково

Божидар Желязков е новият управител на ВиК Хасково. Той сменя назначеният преди месец Борис Бусаров.

С цел по-бърза оптимизация на работата на ВиК-Хасково операторът ще се управлява от човек, който добре познава добрите практики и натрупаните проблеми във ВиК дружеството отвътре, се казва в съобщението на ВиК Холдинга.

Божидар Желязков е строителен инженер, завършил през 2011 г. Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) със специалност "Водоснабдяване и канализация".

През 2014 г. се е дипломирал в Института по следдипломна квалификация на УНСС с профил "Икономика и организация на ВиК сектора". Той е и магистър по икономика от УНСС.

Новият управител на ВиК-Хасково започва трудовия си стаж във "ВиК" ООД - Димитровград. От септември 2011 г. до август 2013 г. е бил технически ръководител в дружеството, а от август 2013 г. до януари 2015 г. – главен инженер на същия воден оператор.

От февруари 2015 г. до сега Божидар Желязков работи като ръководител на звено във ВиК Хасково.

Ръководството на водния холдинг очаква от инж. Желязков да разработи и представи в спешен порядък концепция с визия за развитие на ВиК оператора, мерки за подобряване на предоставяната ВиК услуга на гражданите, както и да продължи политиката за финансова дисциплина и прозрачност при работата на "Водоснабдяване и канализация" Хасково.

mediapool.bg