Кламер БГ - Бизнес новини: Ремонтът край Лъвов мост затваря едно от платната на бул. "Сливница"

Ремонтът край Лъвов мост затваря едно от платната на бул. "Сливница"

Бизнес

|
Нед, 23 Фев 2014г. 16:03ч.
Ремонтът край Лъвов мост затваря едно от платната на бул. "Сливница"

Заради изграждането на пътния възел "Лъвов мост", от неделя сутринта до полунощ на 1 юли се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул."Сливница" от ул. "Г.С.Раковски" до бул."Христо Ботев", съобщиха от Столичната община. Трамваите ще продължат да се движат.

Движението на превозни средства ще бъде двупосочно в южното платно на бул."Сливница". Включването в южното платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев". Разрешено ще бъде преминаването през площад "Лъвов мост", напречно на бул. "Сливница".

Движението на трамваите по линии 12 и 18 остава същото. Променя се променя маршрута на автобусните линии с номера 11, 86, 309, 310 . Те ще се движат от пл. "Сточна гара" по северното платно на бул. "Сливница", наляво през моста на ул. "Г.С. Раковски", надясно по южното платно на бул. "Сливница", надясно през моста на бул. "Христо Ботев", наляво по северното платно на бул. "Сливница" и по маршрута си. В обратна посока промяна няма да има, автобусите ще се движат в южното платно на бул. "Сливница".

В посока бул. "Христо Ботев" за автобусите се разкрива временна спирка "Лъвов мост" в южното платно преди площад "Лъвов мост". Закриват се спирки "площад Лъвов мост" и "ул. Княз Борис Трети", намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. "Сливница".

Линии с номера 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. "Сточна гара" по ул. "Константин Стоилов", наляво по ул. "Козлодуй", надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Централна гара. В обратна посока движението не се променя, то остава в южното платно на бул. "Сливница".

В посока Централна гара автобусите ще спират на спирка "пл. Сточна гара" на ул. "Константин Стоилов"; на "ул. Козлодуй", на ул. "Козлодуй", преди кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза".

mediapool.bg