Кламер БГ - Бизнес новини: Прибраха "Южен поток"

Прибраха "Южен поток"

Бизнес

|
Четв, 17 Апр 2014г. 14:11ч.
Прибраха "Южен поток"

Тръбите, осветлението и дори знамената на показния обект "Южен поток" са прибрани за по-добри времена, съобщава сайтът "Биволъ".

Край монтанското село Пишурка, където беше направена тържествената първа заварка в края на октомври 2013 г., днес насред полето стърчат единствено бетонните постаменти, предава кореспондент на електронното издание.

Церемонията по заварката бе наблюдавана от премиера Пламен Орешарски и руския посланик Юрий Исаков от залата в Министерския съвет по видеовръзка.

Преди това президентът на "Газпром" Алексей Милер и българския министър-председател водиха четиричасова беседа без стенографски запис.

Тръбите от първия заваръчен шев на газопровода "Южен поток", с които символично започна изграждането на газопровода през октомври 2013 г.

не са изчезнали. Те са демонтирани и са откарани в склад за временно съхранение и ще бъдат използвани в по-нататъшната работа, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Демонтажът е станал две седмици след показната заварка, а тръбите са били прибрани, за да не изкушат местни жители да ги нарежат и предадат за скрап.

mediapool.bg