Кламер БГ - Бизнес новини: От фонд "Условия на труд" ще бъдат модернизирани 75 работни места

От фонд "Условия на труд" ще бъдат модернизирани 75 работни места

Бизнес

|
Четв, 13 Март 2014г. 14:23ч.
От фонд "Условия на труд" ще бъдат модернизирани 75 работни места

135 хиляди лева от фонда "Условия на труд" (ФУТ) ще бъдат вложени в модернизация на общо 75 работни места в предприятията "Далкия Варна" ЕАД и "Захарни заводи" АД в Горна Оряховица, съобщиха от социалното министерство.

"Подобряването на условията на труда допринася и за растежа на икономиката", каза заместник-министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова.

Договорът с "Далкия Варна" ЕАД, е за 119.5 хиляди лева, а съфинансирането от фонда е 35.8 хиляди лева. С тези пари ще се модернизират работните места на 22-ма от общо 47 души, работещи в предприятието. Според проектния договор, така ще се подобрят условията на труд и факторите на работната среда, микроклиматът и осветлението.

В "Захарни заводи" АД ще се извърши реконструкция на отоплителната система, вентилацията и климатизацията. За тези дейности предприятието ще получи 355.2 хиляди лева, а ФУТ участва в съфинансирането със 100 хиляди лева. С реализацията на проекта ще се подобри работната среда за 53-ма души.

Фондът "Условия на труд" финансира проекти и програми за подобряване условията на труд, дейности по диагностика на професионални болести и специализации в областта на здравословните и безопасни условия на труд. Фондът се ръководи от управителен съвет, в който участват представители на национално представените организации на работодателите, на работниците и служителите и на държавата.

mediapool.bg