Кламер БГ - Бизнес новини: Освободен е шефът на парк "Странджа”

Освободен е шефът на парк "Странджа”

Бизнес

|
Ср, 22 Ян 2014г. 18:54ч.
Освободен е шефът на парк "Странджа”

Трудовият договор на директора на природен парк "Странджа" Стефан Златаров е бил прекратен по взаимно съгласие и му е платено обезщетение, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите в сряда.

Отстраняването на Златаров идва на фона на решение на Върховния административен съд от миналата седмица, което обезсили отмяната на общия устройствен план на община Царево, засягащ и части от парк "Странджа", което провокира притесненията на екозащитници, че се отварят вратите за застрояване на защитените територии. От екокоалицията "За да остане природа в България" са насрочили за четвъртък пресконференция, на която да обявят чии са интересите за строежи на голф комплекси в община Царево и какви наказателни процедури очакват България.

От агенцията по горите твърдят, че върху Златаров не е оказван натиск при подписването на документа за освобождаването и е приел предложеното му обезщетение, той обаче твърди, че е бил принуден да напусне.

Освободеният шеф обаче допълва, че му е било предложен друг пост в агенцията, което се потвърждава и от съобщението на ведомството, в което се изразява надежда, че "Стефан Златаров ще реализира придобитите от него качества в системата на държавната горска администрация, за което ще му бъде оказано пълно съдействие и помощ".

В съобщението пише още, че в момента тече финансов одит и проверка на Дирекцията на природен парк "Странджа”, които още не са приключили, но до момента констатациите са, че част от предписанията, дадени при предишни проверки, не са изпълнени.

mediapool.bg