Кламер БГ - Бизнес новини: Орешарски обяви, че законът ще е критерият за изход от спора с ЕРП-тата

Орешарски обяви, че законът ще е критерият за изход от спора с ЕРП-тата

Бизнес

|
Вт, 25 Март 2014г. 20:57ч.
Орешарски обяви, че законът ще е критерият за изход от спора с ЕРП-тата

Законът трябва да бъде критерият за решаване на спора за ЕРП-тата, коментира пред журналисти премиер Пламен Орешарски след срещата с Австрийския бизнес кръг във вторник. Той обясни, че по темата с отнемането на лицензите на лицензите на трите електроснабдителни дружества, сред които е и австрийската компания ЕВН, му бил зададен по-общ въпрос, на който е отговорил по-общо, че често изникват спорове и между най-добрите приятели, и важното е не какъв спор е изникнал, а как се излиза от него

Австрия е традиционен икономически партньор на България и сега държи първи места като размер на преки инвестиции, на принос на компаниите, които са с австрийски акционери в БВП, посочи още министър-председателят, цитиран от БТА. Той каза, че за правителството е важно насърчаването както на съществуващите, така и на нови инвестиции от Австрия.

Най-често задаваните въпроси от представителите на бизнес средите са били за устойчивостта на данъчното облагане, фискалната стабилност в контекста и на необходимост от икономически растеж, за туризма, здравеопазването и лекарствената политика.

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, която също участва в срещата, допълни, че сред темите, които са интересували бизнеса, са били тези за интеграция на ромите и образованието.

mediapool.bg