Кламер БГ - Бизнес новини: "Овергаз" увеличил газопроводите си с 27 км през м.г.

"Овергаз" увеличил газопроводите си с 27 км през м.г.

Бизнес

|
Ср, 15 Ян 2014г. 15:04ч.
"Овергаз" увеличил газопроводите си с 27 км през м.г.

Газоразпределителните дружества на "Овергаз" са построили през миналата година 27 км газопроводи, увеличавайки така своята мрежа на ниско налягане в страната до 2130 км, съобщи в сряда компанията. През 2014 г. инвестиционната й програма предвижда още разширяване на инфраструктурата и присъединяване на нови домакинства, детски градини, обществено-административни сгради и индустриални консуматори.

С нови 18 километра се удължи газоразпределителната мрежа в столицата. Толкова е построената от “Софиягаз” инфраструктура. Заедно с половин-километровата нова мрежа в Банкя, общата дължина на газопроводите надхвърля 571 километра. Те достигат до домовете на над 46 хиляди семейства, като почти половината от тях – 22 хиляди, вече газифицираха жилищата си.

През миналата година и мрежата във Велико Търново се увеличи. Там "Овергаз Север” прибави още 2,3 километра нови газопроводи. С газифицирането на квартал "Долни Воден” в Асеновград пък изградената от "Овергаз Юг” инфраструктура нарасна с още километър и половина. Проектът на компанията предвижда построяването на общо 15 километра газопроводи в жилищната зона, които да осигурят възможност на още 970 семейства да газифицират домовете си.

Досега Овергаз инвестира “на зелено” в тръби за разпределение и в съоръжения над 300 милиона лева. Идейните проекти на компанията за газификация предвиждат изграждане на 9700 километра газоразпределителна мрежа в страната за срока на лицензиите по места.

mediapool.bg