Кламер БГ - Бизнес новини: Нов закона за акцизите ще замени сегашния, който е променян 29 пъти

Нов закона за акцизите ще замени сегашния, който е променян 29 пъти

Бизнес

|
Вт, 22 Апр 2014г. 12:09ч.
Нов закона за акцизите ще замени сегашния, който е променян 29 пъти

Експерти на Агенция "Митници" работят върху нов закон за акцизите, който да замени сега действащия. Това казва пред в. "Стандарт" директорът на Агенция "Митници" Павел Тонев.

Тонев, който е дългогодишен служител на агенцията, я оглави през ноември миналата година след многобройни кадрови промени по върховете й.

Според Тонев сегашният закон, приет през 2005 г., е променян 29 пъти.

Директорът на митниците обяви още, че ще нареди пълна проверка във ведомството както на назначенията, така и на обществените поръчки от 2009 г. насам, тоест за времето на предишното управление начело с Ваньо Танов.

Още три мобилни рентгена ще бъдат закупени, заяви още Тонев. С тях скенерите по границите ни ще станат 16. За първи път митниците ще сложат камери и на браздата с Македония.

От месец действат и "хвърковати чети" - мобилни екипи от гранични и икономически полицаи заедно с митничари.

Като грешка на предишното управление, която вече е поправена, новият директор отчита и закриването на отделите за борба с наркотрафика. "Броят задържания на наркотични вещества за първото тримесечие на 2014 г. е с 50% повече, отколкото за същия период на 2013 г. и 2012 г., а количествата са между 5 и 10 пъти повече", казва Тонев и уточнява, че количеството е 1960 кг.

mediapool.bg