Кламер БГ - Бизнес новини: Новият собственик на вестниците на Ирена Кръстева не я познавал преди сделката

Новият собственик на вестниците на Ирена Кръстева не я познавал преди сделката

Бизнес

|
Съб, 19 Апр 2014г. 14:49ч.
Новият собственик на вестниците на Ирена Кръстева не я познавал преди сделката

Официалният купувач на вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач" и "Борба", които Ирена Кръстева наскоро съобщи, че продава, се е запознал с нея в хода на сделката.

Това заяви самият Патрик Халпени, собственик на ирландската компания "Медия Мейкър Лимитед", регистрирана само 2 дни преди сделката за медиите..

"Запознах се с г-жа Ирена Кръстева в хода на сделката след като беше направен значителен финансов и правен дю дилиджънс", казва Халпени в интервю пред в. "Капитал".

Халпени е бивш изпълнителен директор на радиогрупата "Communicorp", която притежава радиостанциите "Радио1", "БГ радио", "Нова", "Енерджи", "Вероника", "Радио 1 Рок" и "Сити".

На въпрос защо купува вестници, след като досега се е занимавал с радиостанции, той посочва, че всъщност неговият опит досега е в сливания и придобивания и се надява това да е успешна инвестиция.

"Да, прочетох вашето отразяване след обявяването на сделката. Уверен съм, че когато се срещнем ще си формирате собствено мнение. Всичко, което мога да кажа на този етап е - времето ще покаже. Аз купувам групата и се надявам да мотивирам и да дам възможност на всички, така че новото начинание да бъде успешно", заяви Халпени, помолен да коментира съмненията, че в случая става въпрос за фиктивна сделка.

Ирландецът не посочва цената по сделката с мотива, че е търговска тайна. Коментира и че няма да се меси в редакционната политика.

mediapool.bg