Кламер БГ - Бизнес новини: Международната верига "Холидей Ин" отваря хотел в Пловдив

Международната верига "Холидей Ин" отваря хотел в Пловдив

Бизнес

|
Вт, 07 Ян 2014г. 12:58ч.
Международната верига "Холидей Ин" отваря хотел в Пловдив

След девет години на българския пазар международната верига "Холидей Ин" ще отвори втори хотел у нас този път в Пловдив.

Той ще бъде изграден на франчайз в близост до Пловдивския панаир от търговеца на хранителни стоки Ангел Петров. Плановете са да отвори врати през 2015 г., съобщи международната компания "Интер Сонтинентал Нотелс Груп" (InterContinental Hotels Group – IHG).

Един от най-големите хотелски оператори в съобщение до медиите обяви, че днес е подписан договорът за изграждането на хотел "Holiday Inn – Международен панаир Пловдив". Той ще работи по договор за франчайз с "Петров Комерс" ЕООД.

Хотелът ще се намира на входа за центъра на Пловдив в близост до изложбените площи на Пловдивския панаир. Плановете са съществуващата в момента офис сграда да бъде преустроена в хотел с 68 стаи. В съобщението не е посочено на колко ще възлезе инвестицията.

"Нашият хотел залага на печеливша формула – много удобства, съчетани с приятно открито лоби и добро обслужване в град с богата история и култура", казва Ангел Петров, собственик на "Петров Комерс".

Компанията му е основана през 1995 г. Основната й дейност е свързана с хотелиерски услуги, търговия с хранителни стоки и производство на полиетиленова продукция. От 2001 г. Петров е собственик и на хотел "Диамант" в Слънчев бряг, който управлява. Оборотът на дружеството за 2012 г. е бил 4.7 млн. лв., което е ръст от близо 800 хил. лв. спрямо година по-рано. Печалбата на дружеството е била близо 470 хил. лв. през 2012 г., показва финансовият отчет на "Петров Комерс".

Това ще бъде вторият хотел "Холидей Ин" у нас. Първият отвори врати през декември 2006 г. в Бизнес парк София.

"Хотелският пазар започва да набира инерция, тъй като международни марки вече постигат голям напредък и навлизат на българския пазар", казва Питър Вермер, директор развитие за Централна и Източна Европа на IHG.

Брандът "Холидей Ин" (Holiday Inn) е част от IHG, която в момента празнува своята 10-годишнина като международен хотелски оператор. Всеки хотел от веригата Holiday Inn предлага специално спално бельо, което включва избор от възглавници, както и места за бизнес срещи, безплатна закуска и Kids Stay и Eat Free програма.

Към момента има 281 хотела "Холидей Ин" в Европа. В следващите три до пет години е планирано да отворят врати още 25 хотела от веригата.

mediapool.bg