Кламер БГ - Бизнес новини: Летим със самолет от София до Белград за 149 евро

Летим със самолет от София до Белград за 149 евро

Бизнес

|
Пон, 31 Март 2014г. 18:51ч.
Летим със самолет от София до Белград за 149 евро

След 15 годишно прекъсване въздушната връзка между България и Сърбия беше възстановена в понеделник. Двупосочният самолетният билет София - Белград – София тръгва от цена 149 евро. Разстоянието се прелита за 45 минути.

Над 30 000 души очаквам да се възползват от новата въздушна линия, каза транспортния министър Данаил Папазов при откриването. По думите му откриването на повече линии между страните на Балканите ще подобри връзките и ще доведе до по-голям обмен на бизнес пътувания и туристи.

Разкриването на новата линия е в резултат на усилията ни, насочени към постоянното увеличаване на пътниците и към привличането на все повече авиокомпании на българския пазар, каза Данаил Папазов.

През миналата година летище София е обслужило рекордните над три милиона и половина пътници. През първия месец на тази година софийското летище отчита ръст с 6.5% на обслужените пътници, а през февруари ръстът вече е 9%. "Това е една добра тенденция, която вярвам, че ръководството на летището ще запази до края на годината", допълни министър Папазов.

Линията Белград – София се обслужва от самолети ATR 72 на авиокомпания Air Serbia. Полетите от и до Белград се изпълняват всеки ден от Терминал 2. Кацането е в 15:40 часа, а обратният полет за сръбската столица е в 16:10 часа.

По време на събитието стана ясно, че освен до Белград през тази година ще бъдат открити още две нови редовни линии от летище София.

От средата на май Wizz Air ще лети два пъти седмично до Малмьо,Швеция. През юни хърватската авиокомпания Dalmatian ще изпълнява редовни полети до Загреб.

mediapool.bg