Кламер БГ - Бизнес новини: Кабинетът очаква три индустриални зони да привлекат 153 млн. лв.

Кабинетът очаква три индустриални зони да привлекат 153 млн. лв.

Бизнес

|
Четв, 15 Май 2014г. 15:22ч.
Кабинетът очаква три индустриални зони да привлекат 153 млн. лв.

Три от осемте индустриални зони се очаква в следващите до пет години да привлекат инвестиции от 153 млн. лв., с които да се открият 1650 работни места в страната, съобщиха в четвъртък пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Добромир Стойнев и изпълнителният директор на държавната "Национална компания Индустриални зони" Атанас Ненов.

Те обявиха, че фирми ,основно в областта на производството, строителството и търговията, са подписали 26 нови контракта с трите индустриални зони в столичния квартал Божурище , в Бругас и в Телиш, община Червен бряг. Инвестиционните им намерения са договорени през миналата и настоящата година и са със срок на изпълнение между три и пет години, обясни Ненов.

Стойнев от своя страна заяви, че държавната компания, в чиито активи са включени осем индустриални зони, част от които не са завършени, ще се развива, защото е добра предпоставка за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

По този повод той обяви, че през миналата година чуждите инвестиции у нас са нараснали с 200 млн. евро до 1.093 млрд. евро спрямо 2012 г.

mediapool.bg