Кламер БГ - Бизнес новини: Кабинетът отпусна близо 51 млн. лв. за пътни ремонти

Кабинетът отпусна близо 51 млн. лв. за пътни ремонти

Бизнес

|
Ср, 02 Окт 2019г. 13:38ч.
Кабинетът отпусна близо 51 млн. лв. за пътни ремонти

Близо 51 млн. лв. от бюджета отиват за ремонт на пътища от второкласната и третокласна републиканска мрежа. Това съобщи правителствената информационна служба след редовното заседание на кабинета в сряда.

По-голямата част от средствата - 45 317 326 лв., са за ремонт на отсечки по направления, които са натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и други.

Ще бъде направена подмяна на асфалтова настилка, локални ремонти, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и подмяна на фуги на съоръжения, ремонт и монтаж на нови ограничителни системи, възстановяване на вертикалната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други.

С изпълнението на тези дейности техническите качества на пътните участъци и съоръженията по тях се привеждат към експлоатационно състояние, отговарящо на съвременните изисквания за безопасност и комфорт на движението.

Остатъкът от средствата в размер на 5.5 млн. лв. са за изплащане на обезщетения на собствениците на отчуждените имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него, е посочено в съобщението.

mediapool.bg