Кламер БГ - Бизнес новини: КЗК глоби "Практикер" за дъмпингова продажба на стоки

КЗК глоби "Практикер" за дъмпингова продажба на стоки

Бизнес

|
Пон, 28 Апр 2014г. 16:25ч.
КЗК глоби "Практикер" за дъмпингова продажба на стоки

Глоба от 83 655 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията на веригата хипермаркети "Практикер" за това, че е продавала надуваеми басейни и аксесоари на дъмпингови цени, съобщиха от антимонополния орган в понеделник.

Санкцията представлява 0,1% от нетните приходи от продажби на дружеството за предходната финансова 2013 г.

Наказанието е защото дружеството е продавало в периода март - октомври 2013 г. на територията на цялата страна надуваемите басейни и плажни аксесоари на цени под тези за тяхното производство.

.

Комисията счита, че независимо от посочените от страна на дружеството обективни предпоставки, довели до предлагането на съответните стоки на цени под себестойността им, поведението на ответното предприятие е укоримо от гледна точка на правилата на лоялната конкуренция. Нарушението е в състояние да пренасочи потребителското търсене поради наличие на ценово предимство и да допринесе за нелоялното привличане на клиенти, посочват от КЗК.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушението, както и икономическото състояние на ответното дружество.

mediapool.bg