Кламер БГ - Бизнес новини: Изкупуването на ориенталски тютюни тръгва на 2 януари

Изкупуването на ориенталски тютюни тръгва на 2 януари

Бизнес

|
Пон, 30 Дек 2013г. 16:35ч.
Изкупуването на ориенталски тютюни тръгва на 2 януари

Изкупната кампания за ориенталските тютюни започва веднага след празниците между 2 и 6 януари 2014 г.. Това е заявил министърът на земеделието и храните Димитър Греков по време на среща в понеделник с тютюнопроизводители в село Абланица, община Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Уверенията са във връзка с готвените преди празниците от тютюнопроизводителит протести заради забавената изкупна кампания на продукцията. След среща с агроминистъра обаче напрежението се уталожи.

По време на срещата, в която е участвал и заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов са били обсъдени и намеренията на ДПС за иницииране на законодателни промени, които да върнат минималните изкупни цени на тютюните. Срещу това се възпротивиха от ГЕРБ, които въведоха пазарните цени.

По-късно Греков е открил и нов туристически обект, реализиран по Програмата за развитие на селските райони в село Лещен, на инвестиционна стойност от 1 млн. лева.

Министърът уверил, че стартирането на новата програма за селските райони за 2014 - 2020 г. ще бъде съпроводено от необходимата за стопаните информация, като от Министерство на земеделието и храните и от регионалните структури ще подпомагат земеделските производители и жителите на селските райони с експертни съвети при подготовката на техните проекти.