Кламер БГ - Бизнес новини: Зимното почистване на пътищата се прекратява предсрочно от 1 март

Зимното почистване на пътищата се прекратява предсрочно от 1 март

Бизнес

|
Четв, 27 Фев 2014г. 13:12ч.
Зимното почистване на пътищата се прекратява предсрочно от 1 март

Заради хубавото време зимното поддържане на пътищата се прекратява предсрочно с един месец от 1 март. Това е разпоредил председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков на директорите на 27-те областни пътни управления, съобщиха от ведомството.

Изключение ще има само за проходите, пътните участъци с висока надморска височина и отсечките, при които е възможно заледяване поради ниски температури. Там ще се предприемат необходимите мерки, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

От предсрочното прекратяване на зимното поддържане ще бъдат икономисани средства, които ще отидат за текущ ремонт на пътната настилка и обновяване на маркировката.

В срок до 10 април фирмите трябва за своя сметка да почистят остатъците от използваните материали за зимно поддържане на пътищата.

Директорите на областните пътни управления са задължени да следят метеорологичните прогнози по райони и при необходимост да предприемат нужните мерки за обработка на пътищата, когато има опасност от образуване на поледици в ранните сутрешни и вечерните часове от денонощието.

mediapool.bg