Кламер БГ - Бизнес новини: Зам.-шеф на младежкото ДПС влиза в борда на НЕК

Зам.-шеф на младежкото ДПС влиза в борда на НЕК

Бизнес

|
Четв, 10 Апр 2014г. 17:48ч.
Зам.-шеф на младежкото ДПС влиза в борда на НЕК

Зам.-председателят на младежкото ДПС Мустафа Ахмедов влиза в съвета на директорите на "Националната електрическа компания" (НЕК), според внесени документи в Търговския регистър.

Това ще е поредната смяна в държавната компания, която е в технически фалит и откакто на власт е правителството на Пламен Орешарски смени петима директори и редица членове на управата. Последната шефка на НЕК Екатерина Истаткова бе назначена през февруари тази година.

Сега 27-годишният Ахмедов ще замени в ръководството на НЕК Анна Димитрова, която след шест месеца на този пост ще стане член на управителния съвет на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3", където НЕК държи 23 на сто. Там тя ще смени Владимир Инков, който пък до ноември 2013 г. бе един от шефовете на НЕК и макар да се очакваше да влезе в дружеството за строежа на "Южен поток" бе пратен в управата на ТЕЦ.

Мустафа Ахмедов е с инженерно и икономическо образование. Той участва в съвета на директорите и на друго държавно дружество - "Булгаргаз". Там е назначен от началото на декември 2013 г. Преди това Ахмедов за два месеца участваше и в управлението на "Булгартел". Според справка на вестник "Труд" Мустафа Ахмедов е нещатен сътрудник на 24-годишния депутат от ДПС Шендоан Халит, член на енергийната комисия към парламента.

mediapool.bg