Кламер БГ - Бизнес новини: Зам.-шефът на митниците не е напуснал по свое желание

Зам.-шефът на митниците не е напуснал по свое желание

Бизнес

|
Пет, 14 Фев 2014г. 09:42ч.
Зам.-шефът на митниците не е напуснал по свое желание

Доскорошният аместник-директор на агенция "Митници" Румен Данев не е напуснал по собствено желание. Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев пред Нова телевизия в петък.

"Зам.-шефът на митниците Румен Данев, който беше на поста по-малко от месец, е един от най-добрите в системата, аз не съм видял нищо уличаващо", каза Кадиев.

Румен Данев напусна поста на 5 февруари, няколко седмици след като беше назначен. Той отговаряше за контрабандата, като седмица след назначаването му беше хваната голяма пратка контрабандни цигари.

Финансовият министър Петър Чобанов съобщи, че Данев е освободен по негово желание, а премиерът Пламен Орешарски намекна, че разполага с неблагоприятна информация за Данев, но не конкретизира каква.

Според Кадиев това са некоректни твърдения. Депутатът отбеляза, че въобще не е дадена възможност на Румен Данев да се защити.

"Убеден съм, че Данев не е напуснал по собствено желание, тази работа беше неговият живот. Сигурен съм, че е лоялен на системата", каза Кадиев.

Попитан дали според него има корупция в митниците, той посочи, че от осем месеца има директор и само един заместник. Двама души не могат да свършат работата, в същото време приходите от акциз на цигари намаляват, но българите едва ли са започнали да пушат по-малко, отбеляза Кадиев.

След идването на власт на новата тройна коалиция рокадите в митниците станаха всекидневие, като директорите и заместниците им се задържат на постовете за по няколко месеца.

mediapool.bg