Кламер БГ - Бизнес новини: Енергийният регулатор изненадващо понижи с по-малко от очакваното цената на газа

Енергийният регулатор изненадващо понижи с по-малко от очакваното цената на газа

Бизнес

|
Ср, 26 Март 2014г. 16:18ч.
Енергийният регулатор изненадващо понижи с по-малко от очакваното цената на газа

Специализираните карти по Закона за устройство на черноморското крайбрежие ще бъдат готови до края на 2014 г. Тогава изтича крайният срок, в който Агенцията по геодезия, картография и кадастър трябва да бъде готова и с определянето на границите на охранителни зони "А" и "Б" по Черноморското крайбрежие.

Това означава, че приоритетно ще бъде създадена кадастрална карта на 29 населени места в областите Добрич, Варна и Бургас, се казва в съобщението на Агенцията по кадастъра.

В момента землищата на Несебър, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Резово, Шабла, Крапец и Кранево имат кадастрални карти, регистри и специализирани карти на всички дюни, разположени извън морските плажове.

Такива специализирани карти има и за плажовете и дюните на 5 села от област Варна.

Агенцията по кадастъра работи по създаването на специализирани карти и регистри на останалите обекти по закона - крайбрежни езера, острови, лагуни, лимани, влажни зони, брегоукрепителни и брегозащитни системи и съоръжения, попадащи в землищата на селата Дуранкулак и Ваклино, община Шабла, е посочено в съобщението.

Изработването на кадастрални карти на Черноморското крайбрежие е приоритет още от 2001 г., когато беше теглен заем от Световната банка за това.

В края на 2012 г. след избухването на скандала с опита за застрояването на дюните край Несебър беше поето ново обещание специализираните карти да са готови до края на 2013 г.

Според опозицията от ГЕРБ картите за дюните са готови, но приемането им се бави умишлено. От Министерството на екологията твърдят, че те са в процес на съгласуване и одобрение.

mediapool.bg