Кламер БГ - Бизнес новини: Добрич поведе на Пловдив по милионери

Добрич поведе на Пловдив по милионери

Бизнес

|
Ср, 07 Май 2014г. 18:31ч.
Добрич поведе на Пловдив по милионери

Добрич поведе на Пловдив по милионери. Това показват данните на регионалните звена на Националната агенция по приходите (НАП).

На 30 април изтече срокът за подаване на данъчните декларации за доходите през 2013 г. Обобщените данни за страната НАП ще представи в четвъртък.

Днес стана ясно, че в Добрич седем души са имали доходи над 1 млн. лв. през миналата година. В Пловдив милионерите са били шест, а в Хасково само двама милионери.

Най-богатият добричлия е получил доходи от продажба на акции, като е внесъл авансово данък над 300 000 лв. Това означава, че доходите му за миналата година са за над 3 млн лв. Седемте милионери от Добрич са внесли данък в държавния бюджет за 1.1 млн. лв.

Шестима души от Пловдив имат доходи над един милион лева през 2013 г. Най-богатият пловдивчанин е спечелил над 2.8 млн. лв. чрез трудови правоотношения през миналата година. Той обаче се нарежда на 26-о място в общия списък с милионери в страната.

Двама са милионерите от Хасково, забогатели през миналата година. Най-богатият хасковлия е спечелил близо 2 млн. лв. от консултантска дейност и услуги и се нарежда на 69-то място на милионерите в страната.

mediapool.bg