Кламер БГ - Бизнес новини: Директни полети Истанбул-Варна тръгват на 30 юни

Директни полети Истанбул-Варна тръгват на 30 юни

Бизнес

|
Четв, 15 Май 2014г. 13:14ч.
Директни полети Истанбул-Варна тръгват на 30 юни

Директна самолетна линия Истанбул-Варна, изпълнявана от турските авиолинии "Търкиш Еърлайнс" (Turkish Airlines), ще тръгне на 30 юни, съобщи в Пловдив зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев. По думите му преговорите с турската компания за откриването на полетите били много трудни.

"Ако е рекъл Господ, Варна може да се превърне в един подстъп на Истанбулското летище по отношение на външни дестинации", каза още Ботев. По думите му, много сериозно трябва да се помисли и за опциите, които има в себе си пловдивското летище. Според него, Пловдив все повече се превръща във важна логистична точка.

В момента, в който се отвори магистралата към Турция, хората от европейската част на Истанбул ще могат за три часа и половина да бъдат в Пловдив и в Пампорово, така, че може да се превърнете в зимната дестинация на Истанбул", каза още Ботев.

Той посочи, че през миналата година именно турските туристи са имали най-голям ръст у нас – 61 на сто. По думите му с 13% повече са и турците, които са посетили Черноморието. Да не забравяме, че една огромна част от турците получават своето образование на Запад, те са европейски ориентирани, търсят новостите, имат добри доходи, а и сме близки като манталитет и кухня, каза още Ботев.

mediapool.bg