Кламер БГ - Бизнес новини: Данъчните продават на търг огнестрелни и газови оръжия

Данъчните продават на търг огнестрелни и газови оръжия

Бизнес

|
Пон, 17 Март 2014г. 12:58ч.
Данъчните продават на търг огнестрелни и газови оръжия

Огнестрелни и газови оръжия ще бъдат изнесени на търг от столичната дирекция на НАП през април, съобщиха от агенцията.

Продават се 162 изделия, разделени в четиринадесет групи. В списъка са включени както колекционерски оръжия - пистолети "Маузер", карабини "Манлинхер" , така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях.

Някои от оръжията са с възстановими функции, а други могат да се използват само за резервни части.

Част от продаваните оръжия са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.

За участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите, посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи. Предложенията за участие в търга се представят за всяка вещ или група вещи поотделно в срок от 2 до 4 април 2014 г. В същия срок трябва да бъде внесен и депозит от 20 на сто от първоначално обявената тръжна цена за съответната вещ или група.

През април столичната НАП ще обяви за публична продан и изделия от злато, сребро и скъпоценни камъни на обща стойност около 100 хиляди лева. По-голямата част от артикулите са бижута - комплекти от колиета и обеци, гривни, брошки и други. Сред изделията, които ще бъдат продавани, има брошки и пръстени с вградени диаманти, изумруди, сапфири и други скъпоценни камъни, златна табакера, златни зъболекарски дискове, златна кутия с блюдо, златни и сребърни монети.

Ще бъдат изнесени на търг и сребърни комплекти прибори за хранене, датиращи от 1896 г. с гравиран монограм (фамилен герб), както и стари джобни часовници, повечето от които изработени от неблагороден метал.

Част от изделията са уникат и авторска изработка, а други са с антикварна стойност.

На търг предстои да бъдат изнесени и машини за производство на цигари (цигарено-филтров агрегат, филтропоставяща машина, пълначна машина, целофанираща машина, целофанираща стек машина и др.) на обща стойност 84 хил. лева. Машините са иззети от цех за нелегално производство на тютюневи изделия.

Списък на вещите в обявените от столичната НАП търгове, продажната им цена, размерът на депозита, времето и мястото на огледите и продажбите могат да се видят на място в сградата на НАП София, ул. "Триадица" 2, както и на интернет страницата на НАП - www.nap.bg в рубриката "Продажби".

Информация за предстоящите търгове ще е достъпна след обявяването им.

mediapool.bg