Кламер БГ - Бизнес новини: Главболгарстрой Холдинг става част от мрежата на Световния икономически форум

Главболгарстрой Холдинг става част от мрежата на Световния икономически форум

Бизнес

|
Четв, 14 Септ 2023г. 17:56ч.
Главболгарстрой Холдинг става част от мрежата на Световния икономически форум

Отляво надясно: Лауро Мъф, Експерт

проф. Клаус Шваб, основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум,

Калин Пешов, председател на Управителния съвет на "Главболгарстрой Холдинг" и Шарлот Бутбул от "Градска тансформация"" style="float: right; margint-left: 1.5em;" />

Главболгарстрой Холдинг и Световният икономически форум подписаха споразумение за партньорство, което поставя във фокуса си общите принципи и визия на двете организации за устойчиво развитие и иновации. Сътрудничеството дава заявка за значимата роля, която строителният сектор има в постигането на позитивни промени в глобален мащаб – посока, която икономическия форум следва в много различни направления.

Като строителен лидер, ГБС се ангажира да вземе дейно участие по теми, касаещи бъдещето на индустрията, прехода към нови енергийни източници, инженерния подход към тази промяна и налагането на най-добрите световни практики в изграждането на инфраструктура.

Сред темите, по които Главболгарстрой ще работи, е и мястото на строителната индустрия в справянето с глобалните екологични предизвикателства, зелените строителни решения, намаляването на отпечатъка на индустрията върху природата и други ключови въпроси, по които строителният холдинг може да допринесе с експертиза от своя 54-годишен опит в бранша.

Основан през 1971 г. от проф. Клаус Шваб, Световният икономически форум (СИВ) обединява усилията на лидери от различни сектори като политика, бизнес, академична общност и гражданско общество и служи за платформа на диалог и сътрудничество за налагане на иновативни решения по сложни глобални проблеми. Основната цел на СИФ е "подобряване на състоянието на света", като организацията има статут на наблюдател към Икономическия и социален съвет на ООН и същевременно е под наблюдението на Швейцарския федерален съвет.

Световния икономически форум организира редица значими събития като годишната среща в Давос и изготвя анализи с голямо обществено, политическо и икономическо значение като "Доклада за глобалните рискове", "Глобалния доклад за конкурентоспобността", който оценява конкурентоспособността на икономиките спрямо факторите, които оказват влияние върху икономическото развитие и растеж, както и "Индекс на енергийния преход", касаещ трансформацията на глобалната енергийна система и готовността на страните за нейната реализация.

mediapool.bg