Кламер БГ - Бизнес новини: Георгий Станишев: Бих хвърлил един бой на клеветниците ми за Карадере

Георгий Станишев: Бих хвърлил един бой на клеветниците ми за Карадере

Бизнес

|
Пон, 24 Март 2014г. 19:46ч.
Георгий Станишев: Бих хвърлил един бой на клеветниците ми за Карадере

"Нямам нищо общо със сегашния проект на Карадере. Нашето бюро не бе поканено заради аурата, че моето участие не носи позитиви в проекта. Ценя инстинктивните пориви и бих хвърлил един бой на тези, които ме клеветят, че съм свързан с този проект", заяви в понеделник пред бТВ братът на лидера на БСП Сергей Станишев - архитект Георгий Станишев, в понеделник пред бТВ.

Той каза още, че няма и квадратен метър земя на българското Черноморие, дори с подставени лица.

Георгий Станишев обясни, че е участвал от 2006 до 2008 в първия проект за местността "Бяла" и архитектурното бюро, с което е работил, е било наето от собствениците на терените, които са българи и са потърсили архитект Фостър. "Ние бяхме две компания за този проект. Проектът стигна до фаза на концептуално развитие, но нищо не се построи. Много проекти не са предназначени да бъдат построени. Спрян бе от конюнктурата на пазара през 2008 г.", добави той.

"Много се съмнявам, че брат ми е съдействал за промотирането на проекта на Карадере. Обществото е заблудено, в нашето семейство не се решават така. Не съм съдействал на колегите да "получат гръб" от Сергей", сподели той.

"Всички критици на проекта трябва до осъзнаят, че не могат да върнат мечтите от 1960-те години. Живеем в капитализъм, определени права по собствеността са делегирани от Конституцията", каза арх. Станишев и допълни, че европейската екомрежа НАТУРА, в която попада местността, планирана за застояване, не забранява тези дейности, а ги ограничава.

mediapool.bg