Кламер БГ - Бизнес новини: В Русе се създава Интермодален транспортен и логистичен клъстер

В Русе се създава Интермодален транспортен и логистичен клъстер

Бизнес

|
Четв, 10 Апр 2014г. 19:01ч.
В Русе се създава Интермодален транспортен и логистичен клъстер

Споразумение за създаване на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе подписаха в четвъртък представители на Русенския технически университет "Ангел Кънчев", "Холдинг БДЖ“, на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“, на "Параходство Българско речно плаване“, както и на компанията за извънгабаритни превози "Холлеман България“ и спедиторското дружество за речни, речно-морски и комбинирани превози "Донау Транзит“. В идеята ще се включат и други компании и организации от бранша.

Целта на споразумението е да подобри взаимодействието и повиши ефективността на дейностите в участващите организации и компании в нововъзникващия клъстер.

Договорката за интермодалния клъстер бе постигната по време на международна работна среща с основна тема „Развитие и ефективно използване на инфраструктурата“, която ще се проведе в рамките на проекта INTRAREGIO - ("Създаване на интермодална транспортна мрежа чрез основани на знание регионални изследователски клъстери"), финансиран от Европейската комисия.

В Русе се планираше да се изгради един от интермодалните терминали у нас, планирани още във Варна, София, Пловдив и Бургас, но така и още не е реализирано нито едно от тези намерения.

mediapool.bg