Кламер БГ - Бизнес новини: Всички български домакинства с интернет връзка от 30 Mbps до 2020 г.

Всички български домакинства с интернет връзка от 30 Mbps до 2020 г.

Бизнес

|
Вт, 01 Апр 2014г. 19:04ч.
Всички български домакинства с интернет връзка от 30 Mbps до 2020 г.

Всички български домакинства да имат достъп до интернет със скорост над 30 Mbps, а над половината да бъдат абонати на интернет връзка със скорост над 100 Mbps до 2020 г.

Това е основната цел залегнала в плана за широколентова инфраструктура за достъп до следващо поколение, съобщи Министерството на транспорта.

Проектът за национален план е бил обсъден по време на заседанието на обществения съвет в сектор "Информационни технологии и съобщения", за който журналистите не бяха уведомени.

Изпълнението на плана за широколентова инфраструктура за достъп от следващо поколение е част от ангажиментите на България по изпълнение на предварителните условия на ЕС за да усвояваме еврофондовете.

По време на обществения съвет е бил обсъден и проекта на пътната карта за изпълнение на Стратегия за електронното управление до 2020 г., който също остава скрит от обществеността.

Документът определя времевите хоризонти и етапите за развитие на електронното управление.

Пътната карта покрива период от шест години, в който са разграничени три етапа. Не е ясно какви са те, защото не е посочено в съобщението.

В момента в администрациите тече преглед на електронните услуги за определяне на приоритетните.

mediapool.bg