Кламер БГ - Бизнес новини: "Българска банка за развитие" се сдоби с трети директор

"Българска банка за развитие" се сдоби с трети директор

Бизнес

|
Пон, 13 Ян 2014г. 12:49ч.
"Българска банка за развитие" се сдоби с трети директор

Държавната "Българска банка за развитие" (ББР) ще има и трети изпълнителен директор, за какъвто е назначен влезлият в края на септември в управата на дружеството Иван Христов, съобщиха от финансовата институция в понеделник.

Така ББР ще бъде ръководена и представлявана, както досега, от председателя на борда и главен изпълнителен директор Димо Спасов, зам.-шефът на управителния съвет и изнълнителен директор Билян Балев и вече и от Иван Христов.

Той влиза в състава на управата на държавната банка в края на септември 2013 г. Преди това е бил ръководител на отдел "Териториално развитие и човешки капитал” в "Токуда банк+, където работи от 2011 г. Завършил е "Индустриален мениджмънт” в Техническия университет в София и "Финанси, кредити и застраховане” в Стопанската академия в Свищов. Кариерата му преминава през БНБ, "Първа частна банка" и "Централна кооперативна банка". В продължение на 10 години заема поста регионален мениджър на "Райфайзенбанк" за региона Сливен и Ямбол, след което отива в "Токуда банк"

"Българска банка за развитие" разполага с капитал от 1.587 млрд. лв. за подкрепа на микро-, малките и средни компании в страната. Основна част от ресурсите й се формират от привлечени средства от кредитни институции, като най-голям е делът на средствата от международни финансови организации. ББР е една от четирите банки с най-висок дългосрочен кредитен рейтинг у нас (BBB-).

mediapool.bg