Кламер БГ - Бизнес новини: България ще открие търговско представителство в Алжир

България ще открие търговско представителство в Алжир

Бизнес

|
Четв, 27 Фев 2014г. 16:22ч.
България ще открие търговско представителство в Алжир

Към българското посолство в Алжир ще бъде разкрито търговско представителство, което ще работи за реализацията на съвместни проекти на българския и алжирския бизнес. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е в Алжир за провеждането на сесия на смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество след тригодишно прекъсване. Той е придружаван от заместника си Красин Димитров и от социалния министър Хасан Адемов.

Стойнев е придружаван и от бизнес делегация с представители от 17 фирми, работещи в сферата на: фармацията, енергетиката, машиностроене, консултантска дейност, части за диагностика на автомобили и други. "Ролята на българското и алжирското правителство е да подпомогне по най-добрия начин всички инициативи от взаимен интерес”, категоричен бе Стойнев.

По думите му сферите със сериозен потенциал за реализиране на съвместен бизнес са строителството, търговията, селското стопанство, вътрешните работи, енергетиката и туризма. Алжирската страна потвърди интереса си за участие на български фирми в развитието на инфраструктурата си.

"Алжир има амбициозни планове да изгради 2 млн. жилища и биха желали да привлекат опита на българските строителни фирми в реализацията им”, допълва Стойнев, цитиран от пресцентъра си. Алжир ще използва българските специалисти и за развитието на туризма и земеделието. "Ще насърчим износа на български продукти за Алжир, които имат висок потенциал за реализация на алжирския пазар”, каза още той.

От страна на алжирския бизнес в дискусиите участват представители на енергетиката, строителството, машиностроенето, изграждане на хидроцентрали, промишленост, текстил, електротехника, асансьорна техника и други.

mediapool.bg